fremtidsangst
artikler

Fremtidsangst?

Her er 2 begreber, du skal kende til og kunne køre lige igennem på dit livs rejse. For de er hovedårsagen til at så mange i dag har stress, angst, depression, føler sig utrygge, er bekymrede eller bliver apatiske og forfalder til afhængighed.

(tidl postet på LinkedIn, hvor der masser af gode kommentarer - vi er sgu i gang med at skabe den, der fremtid) 

 

Der er meget at være bange for - bekymring er "fesen-angst", der får din hjerne til at dimse rundt i alt det, der larmer og fylder. Træk vejret, sig "nådada" og kør igennem din frygt.

Here goes:
Bekymringsindustri og katastrofekapitalisme.


Kapitalisme og industri er ikke dårlige for verden. De er 2 hypereffektive drivkræfter, der kan få os til at trække i samme retning i fællesskab.

Problemet opstår når ingen gider gøre sig umage, og i stedet bruger de 2 mest dovne motivationsgreb, der findes:

Bøh og uha.
Katastrofe og bekymring.


Hvis ikke man har en vision eller noget positivt at byde ind med (hvilket er svært og kræver hårdt arbejde), så kan man altid gøre folk bange og bekymrede. Det er det nemmeste i hele verden.

Katastrofekapitalisme er mange politikere forelskede i, fordi verden oplevede så kraftig en vækst i tiden efter 2. verdenskrig. Når alting eksploderer og der er drama og alarmklokkere ringer, så er masserne bare så meget dejligt nemmere at styre.

Læg mærke til om du er blevet en del af en krisekultur, hvor historien er, at "vi ikke lige nu kan gøre alt det gode, vi drømmer om", men "lige om lidt kommer der ro på - bare vent".

Og hvis du udfordrer tankegangen, bliver du ramt af bekymringsindustrien "det lyder jo meget godt, men er du ikke bange for? ... er du ikke bekymret over?".

Læg mærke til hvem der får orgasmus, når en ny katastrofe rammer.

9 ud af 10 gange jeg snakker med en journalist om fremtiden, får jeg spørgsmålet "men, er du ikke bange for .. er du ikke bekymret over?".

Og til det svarer jeg altid "næh, for bekymring er den mest fesne måde at forudse fremtiden på. Du ser det hele komme, men fokuserer kun på det negative, og bliver så drænet i processen at du ikke har noget livskraft tilbage til at gøre noget ved det".

Og så fortæller jeg dem også, at jeg hver eneste dag møder folk som dig (ja dig): dygtige, kloge, skønne mennesker, som gerne vil gøre gode ting.

Som er pissetrætte af hele tiden at skulle være bange. Eller have dårlig samvittighed over at trække vejret.

Og at jeg tror, det kommer til at udløse 2 nye superfede bevægelser:

Skaberkraft-kapitalisme og empowerment-industri:

Vi kommer til at se "communiteams", der samler sig om:
- at løse problemer
- at blive dygtigere, friere og gladere mens de gør det
- at tro på hinanden, lære nyt og kunne give slip på gamle kæpheste

De vil fokusere på at løse svære "wicked problems", som de som udgangspunkt ser som spændende - ligesom når man går i gang med et computerspil.

Og de vil sige "jajaja jeg hører dig med alt dit bullshitbøh og skræmmepis. Og jeg kan også godt se det - men jeg kigger længere frem mod de løsninger, der kalder på os".

Nuet larmer.
Fremtiden hvisker.

Og det er svært at se, hvor fed og fantastisk den er, med et katastrofekapitalistisk, bekymrings-tunnelsyn.

Sæt af på din skaberkraft!
Vi er dem fremtiden har brug for.
Kan du høre det?

 

UDVALGT TIL DIG:


Generationsmodellen

Fremtidsworkshops

Futurist Foredragsholder