Ressourcebevidst pakkeleg
artikler

Ressourcebevidst pakkeleg

Der kommer et tidspunkt i ethvert menneskes liv, hvor man bliver mere glad for at komme AF med sit bras end at få noget nyt. 

Ressourcebevidst pakkeleg tager det faktum til nye højder - men pas på! 

Det er så sjovt, at du bliver afhængig. I vores familie har vi siden 2013 byttet de traditionelle gaver ud med denne model. 

Og her kommer opskriften: 

  1.  Aftal på forhånd hvor mange gaver, der må medbringes. Hvis I er mange, er 1 gave passende. Hvis I har hele eftermiddagen, så er 3 fint.  
  2. Gaverne skal være noget du allerede har i dit hjem. Den må ikke pakkes ind, og posen du kommer den i må hellere ikke være indkøbt til lejligheden. 1 gave pr pose. 

  3. Sæt jer i rundkreds med hygge og gløgg og med egne gaver foran jer. På små papirlapper skriver alle deres eget navn og beholder dem hos sig. 

  4. Nu skal gaverne præsenteres. Falbyd og præsenter dit brugte bras så overbevisende du kan. Og læg det så tilbage i poserne. 

  5. Når alle har reklameret for deres knald, sendes gave-poserne på rundtur, og man lægger en seddel med sit eget navn i de poser, hvor man ønsker sig gaven. Du må lægge dit navn i alle de poser, du længes efter. 

  6. Alle gaver vandrer rundt og ender hos ejermanden igen. Ejermanden - eller ejerdamen - tæller nu sedler op pr gave. 

  7. Og nu starter det sjove:

    "Hvem har 0 sedler?": Dette er walk of gave-shame. Dit bras er åbenbart så ringe, at ingen vil have det. Du må nu nedværdige dig til at trygle: er der dog ingen, der vil adoptere mit skrammel? Måske det kan bruges som hulmurisolering? 

    "Hvem har 1 seddel?": Hvor skønt: Her kan gaven ryge direkte til modtageren og glædelig jul. 

    "Hvem har 2. sedler": Nu bliver det ubehageligt. For nu skal der duelleres. Hvem skal have hyggepejsen på DVD? Skal det være Louise, der lige har fået nyt sommerhus, hvor der kun er brændeovn? Eller Thomas, der lige er blevet skilt og trænger til lidt varme i stuen. Omend kunstig. De 2 gave-kompetanter fremlægger deres sag og gavegiveren afgør suværent, hvem der skal have den. 

    3 og flere sedler: samme proces, men det bliver kun mere spændende, nedrigt, sjovt, pinligt og kreativt. Vi bliver til stadigt overraskede over de længder folk vil gå til for at tilrane sig en stor æske kun lidt spist Bulow-lakrids, en toilettaske med 50 neglelakker, 1 parfume der kun er taget et hvæs af, 2 kilo proteinpulver med jordbærsmag eller et barndomsbillede af mormor i antik ramme. 

  8. Den der har flest sedler i posen er selvfølgeligt vinderen, som nu resten af året kan sole sig i at have det bedste bras!  

Men ressourcebevidst pakkeleg er et dejligt planetært spil for alle vinder uden at nogen taber. Det er helt vildt så glad, man bliver for det man har argumenteret hjem.

Men hvem vil ikke være misundelig på dette vindunder af en lyserød flamingokuglepen jeg vandt sidste år - fra min lille niece?

 

Ressourcebevidst pakkeleg i sin originale form er opfundet af Therese Brønsted.
Og Politiken har lavet et fint interview om konceptet: 
 
Nogle gode råd:

Børn under 8 kan være en lille smule belastende at have med, da de er nogle små hordere, der lægger billet ind på alt. Men det kan nu også være meget sjovt. Jeg synes personligt klart, det er at foretrække hvis deltagerne er store teenagere og voksne. Men det er jo smag og behag. 

Hvis man har mange snakkebobs i kredsen, så sæt 30 sekunder af til at argumentere pr person. 

Man må gerne opildne, piske en stemning op og gå til kanten. Vi har haft deltagere, der har trukket de mest perfide, personlige, pinlige og rørende kort i håb om at gå hjem med en Kai Bojesen abe, hvor armene er faldet af - alt fra kræftdiagnoser, traumer fra barndommen, lændesmerter, tandpine, depressioner ... er kommet i brug. 

UDVALGT TIL DIG:


Generationsmodellen

Fremtidsworkshops

Futurist Foredragsholder